Lever je bestanden aan met overloop van 1mm zonder snijlijnen
Afloop, overloop, bleed. Veel woorden voor dezelfde betekenis. De overloop is een extra omranding rond je ontwerp waar je je achtergrond laat door lopen. Deze extra overloop zullen wij voor je weg snijden. Voor onze stickers vragen wij een overloop van 1mm. Dus als je een ronde sticker van 4cm wil bestellen dan lever je een bestandje aan van 4,2 cm waarvan 2mm overloop is. Deze overloop zal bij het snijden weg gesneden worden. En zo houden we een sticker van 4cm over.

 

OVERLOOP

 

Waarom moet je die overloop van 1mm toepassen op het ontwerp van je stickers?
Bij het snijden kan er steeds een kleine verschuiving optreden. Wanneer je geen overloop voorziet kan je dus een wit randje rond je sticker krijgen. Door je achtergrond 1mm te laten overlopen ga je de mogelijke minimale verschuiving niet opmerken omdat de achtergrond van je ontwerp door loopt. Deze extra millimeter snijden wij weg zodat jij een perfecte sticker ontvangt waarbij geen witte randjes zichtbaar is. Om rekening te houden met de minimale verschuiving is het ook belangrijk dat je de bijkomende veiligheidsmarge in acht neemt…

 

 


Veiligheidsmarge…VEILIGHEIDSMARGE
Wij adviseren om belangrijke elementen zoals tekst, kaders of een logo niet binnen 3 mm van de rand te plaatsen. Dit gebied heet de ‘veiligheidsmarge’.  Door hier rekening mee te houden voorkom je dat er door elementen heen gesneden wordt en ga je ook niets merken van de mogelijke minimale snijafwijking. Dus voorzie steeds een veiligheidsmarge van 3 mm zo weet je dat je altijd veilig zit.

 


Wanneer je geen acht neemt op deze veiligheids marge kan je voor onverwachte verrassingen komen te staan… Zoals:

RESULTAAT_MARGE