Onze aanleverspecificaties…

  • Lever je bestand aan in PDF op ware grootte incl 1mm snijmarge rondom (zonder snijlijnen)
  • Lever je bestand aan in CMYK kleurmodus
  • Maak je opmaak in minimum 300DPI
  • Maak je lijnen niet dunner dan 0,25pt
  • Gebruik minimale fontgrootte van 6pt
  • Wit in transparante stickers blijft transparant
  • De gezamenlijke kleurdekking mag niet meer dan 280% bedragen

Lever je bestand in PDF aan op ware grootte met minimum resolutie van 300 DPI
DPI = dots per inch ofwel het aantal punten dat per inch gedrukt worden.
Lever je bestand ware grootte met minstens 300DPI. Vergroot geen bestanden van lage resolutie want dit geeft een onscherp drukresultaat. Wij raden aan je bestand op te maken in Adobe Illustrator, Indesign of Photoshop. Sla je bestand nadien op als PDF.
Een vectorieel bestand kan steeds onbeperkt geschaald worden. Daarom raden wij aan een vectoriele PDF te bezorgen.
Lees hier meer over vectoren en pixels…

Lever je bestand aan in CMYK
C: cyaan – M: magenta – Y: yellow – K: key (zwart). Dit zijn de 4 inktkleuren waarmee wij drukken.
Zorg er voor dat je bestand is aangeleverd in CMYK modus. Staat je bestand in RGB of Pantone modus dan moet je deze omzetten alvorens je bestandje aan te leveren anders worden de kleuren misschien niet correct gedrukt.
Lees hier meer over het gebruik van de CMYK kleurmodus.

Lever je bestanden aan met overloop van 1mm zonder snijlijnen
Afloop, overloop, bleed. Veel woorden voor dezelfde betekenis. De overloop is een extra omranding rond je ontwerp waar je je achtergrond laat door lopen. Deze extra overloop zullen wij voor je weg snijden. Voor onze stickers vragen wij een overloop van 1mm. Dus als je een ronde sticker van 4cm wil bestellen dan lever je een bestandje aan van 4,2 cm, zonder snijlijnen.
Waarom moet je die overloop van 1mm toepassen op het ontwerp van je stickers? Bij het snijden kan er ondanks onze hightech snijmachines een kleine verschuiving optreden. Wanneer je geen overloop voorziet kan je dus een wit randje rond je sticker krijgen. Door je achtergrond 1mm te laten overlopen ga je de mogelijke minimale verschuiving niet opmerken omdat de achtergrond van je ontwerp door loopt. Je voorziet ook best een veiligheidsmarge van 3mm waarin je geen belangrijke elementen of kaders zet om te voorkomen dat de minimale snijverschuiving op valt. Extra tip: vermijd kaders in kleine stickers.
Lees hier meer over overloop en veiligheidsmarges.

Zorg dat de kleurdekking nooit hoger is dan 280%
De totale optelsom van je inktbezetting mag voor onze stickers nooit hoger zijn dan 280%  (de percentages van cyaan, magenta, geel en zwart bij elkaar opgeteld). Als de inktbezetting hoger dan 280% is kunnen er vlekken of vegen op de stickers komen te staan.

Transparante stickers
Hou er bij transparante stickers rekening mee dat wit niet gedrukt zal worden. Wit zal dus transparant blijven. Ook andere lichte kleuren zullen misschien niet het verwachte resultaat geven. Transparante stickers zijn dus eerder geschikt voor felle en donkerdere kleuren.

Heb je het zelf te druk om je ontwerp perfect af te werken? Of ben je niet creatief aangelegd? Geen nood… Ons ontwerpteam staat voor je paraat om een professioneel ontwerp voor je te maken! Neem snel contact met ons op voor meer info.

Wij controleren steeds gratis of je bestand druktechnisch (afloop, resolutie en formaat) in orde is. Wanneer dit niet in orde blijkt te zijn nemen we contact met je op. Je kan je bestand dan nog zelf aanpassen of de nodige aanpassingen door ons ontwerpteam laten voorzien.