Hoe maak je je stickers drukklaar? Even in het kort…

Wij raden aan om je bestand op te maken met Adobe Illustrator, Indesign of Photoshop. (Ontwerpen gemaakt in Word, Publisher, Powerpoint,… zijn meestal onbruikbaar.)

Maak je bestand op ware grootte op + 1mm overloop rondom. Deze ruimte zal mee gedrukt worden en nadien weggesneden worden, zo bekom je een perfect randloos print resultaat.
Zorg er voor dat je bestand minimum 300 DPI (ofwel dots per inch) heeft. En zet de kleurmodus in CMYK. Vervolgens zorg je er voor dat de totale kleurbedekking niet hoger is dan 280%. En dat lijnen niet dunner zijn dan 0,25pt. Om een mooi leesbaar resultaat te hebben mogen fontgroottes mogen niet kleiner zijn dan 6pt.
Verder mag je niet vergeten dat wit geen drukkleur is, bij transparante stickers blijft wit dus transparant.

Wens je een speciale vorm uit te snijden? Dan dien je de vorm in het bestand toe te voegen in een lijn als steunkleur met de naam CutContour. Zorg ervoor dat die kleur op overdruk staat, anders wordt de lijn in je ontwerp uitgespaard.

Klinkt dit alles als Koreaans in je oren? Neem dan contact met ons ontwerpteam op, wij helpen je graag met het drukklaar maken van je ontwerp.